Geschreven door admin 11:57 Zakelijk

De SEO trends voor 2024

SEO trends voor 2024

SEO Friesland, of zoekmachineoptimalisatie, is een steeds veranderend landschap. Wat vandaag werkt, is misschien morgen niet meer relevant. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste SEO trends voor 2024, gerangschikt in chronologische volgorde, en hoe jij met je website deze kunnen toepassen om je online zichtbaarheid te verbeteren.

Google’s Direct Answer en Positie 0

In 2024 zal Google’s Direct Answer, dat directe antwoorden geeft op vragen zonder een link naar de bron te geven, steeds prominenter worden. Dit kan een uitdaging vormen voor bedrijven die vertrouwen op featured snippets of ‘positie 0’ om verkeer naar hun website te leiden. Het is nog onduidelijk of dit zal leiden tot een afname in featured snippets, maar het is iets om in de gaten te houden.

AI en Machine Learning in SEO

AI en machine learning worden steeds meer gebruikt door zoekmachines om hun algoritmen te verbeteren. Tools zoals ChatGPT kunnen bedrijven helpen bij het opstellen van hun SEO-strategie en het schrijven van content. Het is belangrijk om content te creëren die echt waarde toevoegt voor de doelgroep, aangezien zoekmachines steeds beter worden in het begrijpen van de intentie achter zoekopdrachten.

Verbetering van de gebruikerservaring

In 2024 zal de gebruikerservaring nog belangrijker worden. Google’s Core Web Vitals, die de laadsnelheid en stabiliteit van een website meten, worden steeds verder ontwikkeld. Vanaf maart 2024 wordt de First Input Delay (FID) vervangen door de Interaction to Next Paint (INP), wat aangeeft dat Google de gebruikerservaring steeds belangrijker vindt.

Video SEO en integratie met sociale media

Video blijft een belangrijke trend in 2024. Het maken van video’s over interessante onderwerpen en deze op je website en sociale media plaatsen, kan helpen om je SEO te verbeteren. Het is ook belangrijk om de juiste zoekwoorden in je video-beschrijvingen te gebruiken en je video’s te optimaliseren voor verschillende platformen.

Continue scroll en de impact daarvan

Google experimenteert met een ‘continue scroll’-functie, waardoor gebruikers niet meer na een bepaald aantal resultaten naar de volgende pagina hoeven te klikken. Dit kan leiden tot een verandering in het aantal klikken dat je krijgt. Het is nog onduidelijk wat de exacte impact hiervan zal zijn, maar het is een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Het is duidelijk dat 2024 een spannend jaar wordt op het gebied van SEO. Door op de hoogte te blijven van deze trends en ze toe te passen in je strategie, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf online zichtbaar blijft. Heb je hulp nodig bij het navigeren door deze trends? De SEO-specialisten van Junction staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Sluiten